Waarom beter een hololens huren dan kopen?

schuurwoning-concept
De financiering van uw woning
January 12, 2017
CBD Olie in België – alles op een rijtje
March 22, 2018

Waarom beter een hololens huren dan kopen?

1

De Hololens is het laatste nieuwe snufje op het gebied van de virtuele realiteit. De hololens gaat een stap verder dan het beleven van de virtuele realiteit door een 3D-bril. Door middel van deze computerbril kun je niet alleen 3D-beelden en holograms bekijken. Je kunt ze ook integreren in je eigen omgeving en tegelijk blijven communiceren met de mensen rond je heen. Zo maakt de hologram die je bekijkt ook meteen deel uit van je leven. Hij blijft je bijvoorbeeld volgen terwijl je zelf aan het wandelen bent. Dit is niet zomaar een plaatje dat je kan bekijken. Deze hologram die je met Hololens van Microsoft kunt bekijken, kun je trouwens ook in actie zien. Dit is meer dan zomaar een statisch 3D-plaatje dat je kunt aanstaren. De Hololens van Microsoft opent vele mogelijkheden die je anders nooit zou hebben. Zo kun je bijvoorbeeld technische plannen die op je computer staan helemaal realiseren en uitproberen vooraleer je ze ook echt gaat bouwen. Dit is echt een unieke ervaring!

Jammer genoeg heeft de Hololens ook een prijskaartje.
De techniek staat tegenwoordig voor niets. Alles lijkt mogelijk. Dit is zeker het geval met de Microsoft Hololens. Het goedkoopste model dat zich richt op professionele ontwikkelaars die dit wonderlijk stukje techniek willen gebruiken om technische plannen te verwezenlijken, kost nog altijd zo’n 3000 euro. Het commerciële model kost zelfs zo’n 5000 euro. Zelfs voor bedrijven waar de hololens commercieel gebruikt zou kunnen worden, is dit een flinke uitgave. Daarom wordt er wel eens aangeraden om een hololens te huren in plaats van te kopen.

Hoeveel kost het om een Hololens te huren
Wie een Microsoft Hololens huurt, haalt niet alleen het apparaat voor een dagdeel in huis, maar krijgt er ook begeleiding bij in de persoon van een ervaren operator. Zeker wanneer je het toestel voor het eerst gaat gebruiken, is dit geen overbodige luxe. Bijkomend huur je dit prachtige apparaat voor een dagdeel en betaal je er ongeveer een vierde van de aankoopprijs voor. Zeker als je nog niet weet of je de Hololens op langere termijn regelmatig zult gebruiken, is een Hololens huren financieel voordelig. Het huurbedrag van dit toestel kan op zich ook nog hoog lijken, maar als je er na een keer achter komt dat je dit apparaat niet zo dikwijls zult gebruiken of dat je het misschien niet zo erg nodig had als je zelf had gedacht, dan is een hololens huren zeker beter dan er een te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *