Hoe kan ik voorkomen dat er een incassobureau wordt ingeschakeld?

schuurwoning-concept
De financiering van uw woning
January 12, 2017

Hoe kan ik voorkomen dat er een incassobureau wordt ingeschakeld?

Financieel kan het wel eens wat minder gaan, en soms houdt dat ook in dat je de rekeningen niet kan betalen. Mocht dit gebeuren dan is het goed mogelijk dat er een incassobureau wordt ingeschakeld. Zij zullen dan dit geld invorderen in de vorm van eigendommen van gelijke waarde. Alhoewel zij hier heel professioneel en meedenkend in zijn is dit iets wat je natuurlijk wil voorkomen. Het is slim om uw kosten en uitgaven in kaart te brengen en te controleren, dit heet Credit Management.

Credit Management
Credit Management is simpelweg het in de gaten houden van je inkomsten en uitgaven. Dit doe je door als eerste je huidige financiële situatie in kaart te brengen. Maak daarbij een lijst met aan de ene kant al je bezittingen en daarnaast een lijst met al je schulden. Daarna kijk je naar wat je maandelijkse aflossing moet zijn. Probeer je maandlasten zo laag mogelijk te krijgen, veel dingen kosten meer geld dan je zou verwachten. Door goed in de gaten te houden wat uw uitgaven zijn en hoe groot uw schuld is verlaagt u uw kans om een incassobureau aan uw deur te krijgen.

Verlaag uw maandlasten
Maandlasten zijn terugkomende rekeningen en af te lossen schulden die u elke maand moet betalen. Iedere financiële coach en ieder incassobureau zal je als tip geven om deze maandlasten zo laag mogelijk te maken. Hier zijn een paar dingen waar je op kan letten.

Roken: rook jij of jouw partner? Roken kost al €170 per maand. Als u zou stoppen of minderen dan spaart u al snel een extra aflossing uit.

Auto’s: heb je twee of meer auto’s, dan zou je kunnen kijken om er één weg te doen. De maandlasten van een auto bedragen al snel €300 tot €500. Als het mogelijk is om alternatief vervoer te krijgen dan is dit sterk aan te raden.

Mobiele telefoon abonnement: je telefoon abonnement kan al snel €40 tot €50 per maand zijn, vooral als je een telefoon cadeau krijgt bij je abonnement. Sluit daarom nooit dure abonnementen af en probeer je telefoon tweedehands te kopen.

Impuls aankopen: Vaak koop je meer in de supermarkt dan je in eerste instantie wou doen. Om dit te voorkomen is het slim om bij te houden wat er in huis is en wat je echt nodig hebt. Houd je daarna aan dit lijstje zonder er van af te wijken.

Bron: Collection Services Incassobureau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *